SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

prehlidka

prehlidka

Středeční odpoledne nebývají na karmelské Integrované střední škole v Mladé Boleslavi většinou ničím zvláštní. Výjimkou však byl 18. leden 2012. Nejen proto, že se konal Den otevřených dveří (mimochodem, potěšil nás velký zájem), ale také vzhledem k výjimečné akci, kterou ve spolupráci se zaměstnanci školy připravili žáci prvního a třetího ročníku oboru Aranžér.




Kdo tedy zavítal v pozdějších odpoledních hodinách do školní tělocvičny, mohl být svědkem události vpravdě historické – Módní přehlídky Karmel 2012. Obdiv sklidily už samotné prostory, které se jako kouzlem podařilo proměnit v téměř profesionální předváděcí molo i s osvětleným červeným kobercem. Do publika přišla akci podpořit většina zaměstnanců školy, dále žáci školy i téměř sedmdesát zájemců z veřejnosti.


Několik minut po šestnácté hodině moderátoři Veronika Šrajlová a Jakub Štekl zahájili velkolepou přehlídku modelů našich i světových návrhářů. První část tvořily současné trendy modely pro běžné denní nošení i výjimečné příležitosti. Druhá část přehlídky se nesla v duchu retro stylu 70. a 80. let minulého století. Diváci mohli obdivovat decentní i fantastické barevné kreace, originální střihy a neobvyklé doplňky. Zvláště mladí diváci pak byli u retro modelů překvapeni netradičními materiály, o nichž nejspíše nikdy neslyšeli, natož aby je pocítili na vlastní kůži, zatímco u starší generace pohled na krimplenové šaty vyvolal jistě nejednu nostalgickou vzpomínku.


Velká poklona patří aranžérům v čele se stylistkou Kateřinou (objevila se na molu v úplném závěru přehlídky), kteří dokázali ze směsi nejrůznějších ingrediencí a zdrojů sestavit fantastický a šťavnatý koktejl modelů, které se nepochybně stanou trendem letošního jara a léta v mladoboleslavských ulicích.
Veliké nadšení vzbudily samotné modelky a jediný „modelman“, kteří svým půvabem a profesionalitou doslova brali dech. Vůdčí osobností na molu byl nepochybně démonický Martin, jenž odzbrojoval kamenným výrazem dokonalého profesionála. Nesmírně okouzlující byly i dívky – vysoká a provokativní Eliška, Míša připomínající Marylin Monroe, zdánlivě křehká Sněhurka s ďáblem v těle Denisa, ale i zajímavá Natálie, usměvavá Lenka, štíhlounká Kačka a šikovná Markéta.


Atmosféra byla fantastická a postupně gradovala, diváci stále spontánněji dávali najevo své nadšení. Blesky fotoaparátů nebraly konce. Velkým překvapením bylo v polovině přehlídky vystoupení jednoho z Karmelských ďáblů, populárního a děvčaty obletovaného Karla Stanka, jenž tentokrát zaútočil na ženská srdce písní Mně sílu dáš. Závěrečné defilé pak proběhlo za bouřlivého aplausu.


Nezbývá tedy než poděkovat všem, kteří se na realizaci úspěšné akce podíleli, jmenujme ještě učitelky odborného výcviku paní Burešovou a  Svárovskou, osvětlovače Petra Paličku, ale i všechny ostatní, kteří se na přípravě podíleli důležitými byť třeba méně viditelnými příspěvky a vyslovit naději, že tato módní přehlídka nebyla první a poslední, ale že je pouhým začátkem další dobré tradice na této škole.
Těšme se tedy na další módní show na Karmeli!

 

Autorkou článku je Mgr. Ivana Benišová, v novinách bohužel došlo k záměně autora.