SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

V úterý 26.6. se uskutečnil pro všechny třídy naší školy sportovní den v areálu sousední SPŠ.

Učitelé i žáci, kteří dorazili i v tento předprázdninový den do školy, byli svědky sportovních bojů ve třech hrách – volejbalu, přehazované a ringu.

V nejpočetněji zastoupené ( 12 družstev) přehazované se ve třech skupinách bojovalo o postup do finále, který si nakonec zajistili týmy tříd EP2, OB3 A, OB3 B. Z vítězství se po více než třech hodinách radovali OB3 B, před druhými EP2 a třetími OB3 A.

Hrát volejbal se odhodlaly pouze tři týmy, kteří se utkali systémem každý s každým a nejlépe a tedy 1. místo si nakonec zajistilo družstvo OB3 B, před EP1 a OIS1.

Ringo se odehrálo ve dvou skupinách za účasti osmi týmů. Celkovým vítězem se stalo družstvo CA2 před OB3 A a N1.

V průběhu sportovního dopoledne se též uskutečnilo fotbalové utkání týmu žáků proti učitelům. Čtyřicet minut trvající zápas zvládly obě strany na jedničku. Výsledek nebyl to podstatné

( zvítězili žáci těsně 8 : 2 ). Podstatné bylo, že páni učitelé, včetně ředitele školy, do toho šli, přežili a přestože zvláštním krokem a ztěžka popadajíce dech, odcházeli ze hřiště, odhodlání „ to klukům příště natřít“ bylo veliké. 

Na závěr bych ráda poděkovala všem žákům, kteří se turnajů zúčastnili, snažili se podat co nejlepší výkon a přestože někteří nevyhráli, v očích nás, tělocvikářů i všech učitelů, jsou vítězi všichni. Díky patří též všem třídním i dalším učitelům, kteří pomohli s organizací této celoškolní akce a na poslední dny v nevídaně studeném počasí vydrželi povzbuzovat svoje třídní družstva až do konce.

 

 

Mgr. Gabriela Zakonovová