SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

ara cena

Horká aktualita z Českých Budějovic – naše aranžérky získaly první stříbrnou medaili (Pavlína Krejčíková a Lenka Černá). Gratuluji  !!!

 

ara cena

 

Ara2

Žákyně Integrované střední školy Na Karmeli opět zazářily. S odstupem pár měsíců od poslední soutěže se totiž aranžérky v šlépějích svých spolužáků umístily na krásném druhém místě v aranžérské disciplíně špendlení na živý model v rámci Mistrovství republiky AR JUNIOR 2012. Toto mistrovství se konalo ve dnech 21. a 22. listopadu letošního roku v rámci známé a hojně navštěvované výstavy Vzdělání a řemeslo v Českých Budějovicích. Integrovaná střední škola Na Karmeli se této soutěže účastní pravidelně a již tradičně se umísťuje na stupních vítězů. Letošní ročník se lišil od předešlých především ve vysoké náročnosti hodnotitelů a ve velké konkurenci ostatních soutěžících. Děvčata, která se soutěže zúčastnila, se připravovala dlouhé týdny před konáním mistrovství. Cestu do Českých Budějovic střídala napjatá atmosféra a obavy z neúspěchu a sladké podřimování na téměř tříhodinové cestě do Jihočeské metropole. Jakmile se soutěžící pustily do práce, staly se z nich profesionálky a kolem sebe nevnímaly pohledy návštěvníků a hodnotitelů, ale nevyvedly je z míry ani vynikající výkony ostatních soutěžících. Vyhlášení výsledků bylo provázeno úsměvy i slzami, ale všichni nemohou být první a všichni víme, že důležité není vyhrát, ale zúčastnit se. Náročné dva dny za to vypětí ovšem stálo. Děvčata se vrátila na „Karmel“ nejenom ověnčena stříbrem, ale také obohacena o spoustu nových podnětů.

Ve vyčerpávajícím programu se večer našla chvilka i na prohlídku historického centra, které působilo svým nasvícením přímo magicky. Cesta zpátky domů byla klidná a pro koho si nepřijeli rodiče, měl zajištěný rozvoz školou. A jedna novinka na konec. Letošní ročník se od předcházejících přece jenom trochu lišil – jednalo se o výhradně dámskou jízdu.

Ing. Z. Povšíková