SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Mistrovství středních škol ve stolním fotbale

Ve čtvrtek 29.11.2012 se uskutečnil na sousední Střední průmyslové škole turnaj ve stolním fotbale, konaný jako Mistrovství středních škol. Přihlášeno bylo celkem téměř 40 párů soutěžících, včetně 7 dvojic hráčů ( 3 chlapecké a 4 dívčí) z naší školy. 

Všichni soutěžící absolvovali nejprve kvalifikaci, z které vzešlo 32 dvojic postoupivších do dalších vyřazovacích bojů. Družstvo hráčů i hráček z Karmele bylo nováčkem na soutěži a jako takové mělo za úkol především sbírat zkušenosti. Tento cíl byl splněn a jako úspěch lze považovat postup 5 dvojic chlapců i dívek z kvalifikace. Podařilo se to : Matěji Šedovi s Petrem Svobodou (EP1), Barboře Medviďové s Adélou Luňákovou (IS3), Kateřině Hríbové (EP3) s Ilonou Čadilovou (N2), Sabině Sučíkové s Kateřinou Szabovou (EP1) a Radkovi Šímovi (EP3) s Tomášem Svobodou (OIS2). Právě posledně jmenované dvojici se dařilo na turnaji nejvíce, když postoupili z kvalifikace z – pro Karmel nejvyššího – 14.místa a podlehli až v boji o čtvrtfinále jednomu z nejlepších párů turnaje – bratrům Foltýnovým. 

Za zmínku stojí určitě fakt, že, nejen, že měl turnaj vysokou sportovní úroveň a výtečnou organizaci, ale i to, že jsme jako jediná škola měla v družstvu i dívky ! 🙂 Děkuji tedy nejen jim za odvahu, ale i chlapcům za snahu a předvedené výkony.