SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Konečně – to si řeknou všichni ti, na které dopadají sluneční paprsky, za což jsou rádi. Vždyť konečně „svítíčko sluní“, dodává nám energie a všem je nám hned veseleji. Všem? Dobře, tedy skoro všem. Více, než by chtěli, se zapotí v těchto týdnech maturanti. Písemné maturity již máme za sebou a po „svatém týdnu“ přijdou na řadu maturity ústní. Všem jsme drželi palce a i nadále budeme. Vytvořili jsme maturantům ve škole nejlepší možné podmínky. Snažili jsme se je připravit na život i na jejich velkou životní zkoušku. Mnohdy nás proklínali, neboť se jim zdála celá řada činností zbytečná. Jen učitelé ale vědí, že to vše muselo být a že to dělali právě pro naše žáky. Přesněji proto,

aby naši žáci byli úspěšní. A to nejen při zkoušce z dospělosti, ale i v následném životě.

Konečně! To si možná řekli i na odborném výcviku. Přišel květen a s ním i útlum soutěží cukrářů, pekařů a barmanů či „sportsmanů“. Soutěží, v nichž naši žáci opět sbírali vavříny a v nichž se parádně předvedli. Děkuji jim za skvělou reprezentaci školy. Letos se k nim přidali i žáci ekonomických maturitních oborů. I oni několikrát stanuli na stupních vítězů!!! A to je super.

Konečně! Tak by si mohlo oddychnout vedení školy. Máme po přijímacím řízení do prvních ročníků. Jsme rádi, že máme všechny třídy naplněné a že jsme si navíc mohli vybírat žáky. Mohli jsme tak dát přednost těm nejlepším. Věříme, že nás nezklamou a že pomohou posunout naši školu opět o kousíček výš.

Konečně – si mohli říci i úspěšní uchazeči o studium v naší škole. Mnohdy se jim přijetím na Karmel splnil sen. Přeji jim všem, aby v naší škole byli nejen úspěšní a aby i oni sbírali medaile v různých soutěžích. Především však, aby se jim u nás líbilo, studium je bavilo a aby jim u nás bylo fajn.

Vážení čtenáři, závěrem bych chtěl poděkovat všem pracovníkům školy za jejich úsilí o to, aby Karmel patřila k nejlepším. Aby se u nás žáci nejen naučili, ale aby se u nás cítili bezpečně a pohodově. Toto ocenila i nedávná inspekce v naší škole. Všem žákům přeji úspěšný konec školního roku, žákům učebních oborů úspěšné zdolání závěrečných zkoušek a maturantům, aby jim po poslední zkoušce bylo do zpěvu a abychom při vyřazení žáků mohli předat co nejvíce maturitních vysvědčení.

Na úplný závěr vám musím oznámit, že se bohužel delší dobu neuvidíme, neboť musím po předchozí nehodě na operaci páteře (sděluji, aby nevznikaly různé fámy). Budete mi všichni chybět, ale budu v duchu s vámi a všem budu držet palce na dálku.

Závěr je tu, řekne si mnohý čtenář…… Konečně!

Štefan Klíma, ředitel školy