SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Cukrářské slavnosti byly dnes v šest ráno zahájeny. Dorazilo přesně 70 soutěžících v kategoriích – cukrář, pekař a barman. 

Výsledky soutěží:

Pohár předsedy Poslanecké sněmovny PSP ČR Jana Hamáčka – Mirka Štajnerová

Cukrář – Slavnostní dort – 1. místo Štajnerová Miroslava (ISŠ MB) a Šplíchalová Jana (SOŠ a SOU Horky), 2. místo Cabicarová Petra (SOŠ a SOU CHRUDIM), 3. místo Ševcová Tereza (SOŠ a SOU Trutnov).

SWEET BAR – 1. místo Schánělcová Anna (ISŠ MB), 2. místo Semanchuk Tetyana (ISŠ MB), 3. místo Davidová Simona (SOU Poděbrady).

FASHION – 1. místo Chmelová Zdeňka (ISŠ Příbram), 2. místo Kučerová Monika (SŠ Lomnice nad Popelkou), 3. místo Čmuhařová Tereza (SOŠ a SOU Horky).

 

Pekař – Chleba – Váňa Tomáš (ISŠ MB), 2. místo Rudavská Denisa (ISŠ MB), 3. místo Bekrová Kateřina (SOŠ a SOU Trutnov).

Jemné kynuté těsto – 1. místo Bajcura Martin (SŠ Sokolov), 2. místo Ramešová Romana (ISŠ MB), 3. místo Ciler Milan (SŠ Lomnice nad Popelkou)

Slané listové pečivo – 1. místo Pecháčová Daniela (SOU Gastronomie a podnikání Praha), 2. místo Fialová Kamila, 3. místo Kubátová Luci (obě ISŠ MB)

 

Barman Nejlepší koktejl – Vrtáčková Nikola (SOŠ a SOU Chrudim)

Nejlepší technika – Varga Richard (OA, Hotelová škola a SOŠ Turnov), Trpišovský Jan (ISŠ MB)

Barman – celkově – 1. místo Nedvědová Nikola, 2. místo Krištofová Nikola (ISŠ MB), 3. místo Horká Nikola (SOŠ a SOU Vlašim)

 

Karmelská soutěž – 1. místo Korpášová Simona, 2. místo Aneta Macháčková

Závěrem bych chtěl poděkovat všem zaměstnancům a žákům naší školy za krásný den. Den, kterému předcházely měsíce příprav a který splnil očekávání většiny přítomných. Děkuji našim žákům, že pod vedením učitelů dokázali zorganizovat spoustu činností. Bylo super vidět, jak si to mnozí užili. Bylo krásné vidět, jaké úžasné výrobky dokázali naši žáci do soutěže připravit. Je fajn vědět, že máme ve škole učitele, kteří takto výborně připraví své žáky. Bylo potěšující sledovat, jak Karmeláci táhnou za jeden provaz, ale i to, že se dokáží “poprat” s eventuálními problémy, které den přinesl.  🙂 Těšilo mě sledovat soudržnost a podporu. I soutěžící z ostatních škol byli v pohodě a po celý den se usmívali – krásný zážitek. I když některým soutěžícím nervozita svazovala ruce, myslím, že se celý den vydařil. Děkuji za to všem, kdo se na takovémto zážitku podílel, ať už byl ze Sokolova, Prahy, Příbramy, Vlašimi, Poděbrad…..Turnova či Trutnova. Štefan Klíma

 

Ukázka z barmanské soutěže: https://www.youtube.com/watch?v=C_PYG6G7WKQ

 

Veřejnosti bude slavnost přístupná od 10.00 hodin. Fotogalerii z dnešního dne otevřete kliknutím na obrázek:

IMG 0318net