Cukrář (29-54-H/01)
- Obor je moderní, rychle se vyvíjející. Naše škola sleduje a ihned do výuky zavádí nejmodernější trendy, proto je obor tak úspěšný.
- Měsíční odměny za praxi pro výborné žáky s nulovou absencí až 5.000,- Kč. Odměny rostou dle ročníků studia a dle aktivity žáka.
- Žáci dosahují skvělých výsledků v mezinárodních cukrářských soutěžích.
- Absolvent se může uplatnit jako zaměstnanec velkých i malých cukráren a gastrozařízení, ale může i podnikat v oboru.
- Žáci se vzdělávají nejen v oboru cukrář, ale odchází vzdělaní i v managementu, ekonomice, obchodním provozu...
- Odborný výcvik probíhá přímo v naší školní cukrářské dílně, nebo v některém z našich školních obchodů.
- Žáci se učí ruční práci, a to s klasickými surovinami. Obsluhují i moderní robotické či počítačem řízené stroje.
- Stáže a pobyty ve Španělsku, Anglii a Německu (pokud uspějeme v projektu Erasmus)
- Naším cílem je vyučit cukráře, který bude umět pracovat samostatně, vyhledávat a zavádět do výroby nejmodernější trendy a také cukráře, který bude schopen zajistit vše potřebné pro to, aby si "pořídil" svoji cukrárnu.
- Počet přijímaných - obvykle 24 žáků.(přesný počet přijímaných žáků v daném roce najdete v kritériích přijetí - podmínkou přijetí je mimochodem potvrzení lékaře, žák nesmí mít alergie dle vyhlášky MŠMT a musí být schopný bezpečně ovládat robotické stroje na 360V - nevyhovující pro žáky s některými poruchami SPU či s handicapem). Rozhodujícím kritériem pro přijetí je pohovor. Úspěšnost u závěrečných zkoušek je 100%.
HTML galerie Zonerama
HTML galerie 1
HTML galerie 1
Informace k přijímacím zkouškám:
Školní vzdělávací program
ŠVP si můžete prohlédnout ve formátu HTML kliknutím zde, případně můžete použít formát PDF.
Pekař (29-53-H/01)
- Tříletý učební obor s výučním listem, v sudém týdnu praxe ve školní pekařské dílně, v lichém týdnu výuka. Část praxe probíhá i v našich školních obchodech.
- Žáci dosahují skvělých výsledků v soutěžích.
- Žáci se učí i na stážích a pobytech ve Španělsku, Anglii a Německu (pokud uspějeme v projektu Erasmus)
- Výuka probíhá v naší školní pekárně. Žáky učíme ruční pekařinu, aby si dokázali v budoucnu vždy poradit i bez techniky. Učíme je ale i na nejnovějších pekařských strojích.
- Absolvent se může uplatnit jako zaměstnanec velkých i malých pekáren, ale může i podnikat v oboru. Cílem výuky je nejen vyučit žáky v oboru, ale naučit je i zařídit si svoji pekárnu.
- Žáci se učí vyrábět nejen klasickou českou pekařinu, ale i pečivo z dalších koutů naší planety.
- Náš chléb (ořechový, cibulový, máslový, kmínový) či karlovarské rohlíky, anglické rohlíky, veky... si získaly popularitu v širokém okolí. Každý den je celá produkce během několika hodin vyprodaná.
- Každý rok žáci navštěvují velké pekárny a seznamují se se svým oborem ve velkoprovozech.
- Počet přijímaných - obvykle 15 žáků.(přesný počet přijímaných žáků v daném roce najdete v kritériích přijetí - podmínkou přijetí je mimochodem potvrzení lékaře, žák nesmí mít alergie dle vyhlášky MŠMT a musí být schopný bezpečně ovládat robotické stroje na 360V - nevyhovující pro žáky s některými poruchami SPU či s handicapem). Rozhodujícím kritériem pro přijetí je pohovor. Úspěšnost u závěrečných zkoušek je 100%.
- Uplatnění absolventa: Absolvent se uplatní při výkonu povolání pekař v pozici zaměstnance v pekárnách a obchodních zařízeních.
- Absolvent má možnost dalšího studia a získání maturity.
HTML galerie Zonerama
HTML galerie 1
HTML galerie 1
Informace k přijímacím zkouškám:
Školní vzdělávací program
ŠVP si můžete prohlédnout ve formátu HTML kliknutím zde, případně můžete použít formát PDF.