SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Projekt Studenti čtou a píší noviny

V projektu Studenti čtou a píší noviny spolupracujeme s deníkem MF DNES. Garantem projektu za školu je učitelka českého jazyka a literatury PhDr.Alena Šindelářová.

Podstatou projektu je, že naši studenti píší články do novin na zadané téma, jejich nejlepší práce jsou pak postupně uveřejňovány na stránkách MF DNES. Zkrátka nepřijdou ani spolužáci mladých autorů, protože vždy dvě třídy na škole dostávají zdarma po dobu jednoho měsíce denně noviny, které učitelé mohou využívat ve výuce.

Projektu se účastníme pravidelně už po několik let, a to vždy dvakrát ve školním roce. Letos proběhlo podzimní kolo ve dnech 11.10 -19.11.2010. Nejvíc mladých novinářů se našlo mezi studenty tříd IS1 a KN3, jejich práce si mohou zájemci přečíst na internetu v archivu příspěvků na idnes.cz/studenti.

Olympiáda v českém jazyce

Každý rok na podzim organizují češtináři ve spolupráci s Národním institutem dětí a mládeže MŠMT školní kolo Olympiády v českém jazyce. V uplynulých letech zaznamenali žáci naší školy na olympiádě značné úspěchy. Několikrát po sobě se studenti knihkupeckého oboru probojovali až do krajského kola. (Připomeňme si Adama Krupičku nebo Kateřinu Nocarovou.)
Letos se školní kolo Olympiády v českém jazyce koná 25.11. a zúčastní se ho 12 našich studentů.

{gallery}sportdny2010{/gallery}