SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Vážení čtenáři /žáci, rodiče, zaměstnanci školy i ostatní přátelé naší školy/,

v závěru prvního slova ředitele jsem vám slíbil, že v dalších dílech vás seznámím s plánovanými změnami v naší škole. Nastal čas, abych svůj slib splnil.

Dnes žáci a studenti obdrželi spravedlivou odměnu za svoji píli a za to, jak se jim dařilo v prvním pololetí. Těšilo mě podepisovat vysvědčení, na kterých zářily jen samé jedničky, či na nich byla alespoň vyznamenání. Majitelé těchto „ocenění“ si zaslouží pochvalu. Bohužel jsem musel podepsat i vysvědčení, která příliš nepotěšila. Inu doufejme, že takto ohodnocení sáhnou do svého svědomí a ve druhém pololetí si za bedlivého dohledu, vás rodičů, zaslouží daleko lepší odměnu. I zaměstnanci školy o toto budou usilovat. Hledat řešení v tuto chvíli v trestání či výčitkách je zcela neefektivní. Poseďte, vážení rodiče, se svými ratolestmi nad oním ohodnocením pololetního snažení a promluvte zejména o tom, jak dosáhnouti lepších výsledků. Věřím, že i mnohé studenty totiž jejich výsledky nepotěšily a mají se nad čím zamýšlet.

 

Opusťme však již pololetí a pojďme se podívat do nitra školy. V předešlých dnech se pan školník Krejčiřík s panem Benešem /ZŘŠ/ společně s dalšími pomocníky pustili do přestavby šaten v pravé části od vchodu. Klece vyřezali a vznikl nám tak díky dalším úpravám nový prostor, ve kterém budujeme školní kiosek /prodejnu/. Zde se prodávají zákusky, dorty a jiné pochutiny z našeho cukrářského provozu, ale od prvního února nově i čerstvé, lahůdkáři vyrobené bagety a další svačiny. Postupně se v prodejně objeví i sušenky, pití a vše potřebné pro přežití jednoho školního dne. Myslím, že se jedná o velice zajímavý počin, a doufám, že bude žáky hojně využíván.

Velmi výrazně se proměňuje i náš školní obchod „Karmelka“, který je kousek od Kauflandu. Od února bude mít otevřeno na dvě směny, a to od 7.00 do 17.00 hodin. I zde rozšiřujeme sortiment o svačiny, bagety, ale třeba i o kosmetické balíčky, dárkové koše, různé ozdoby a další předměty. V levé části obchodu jsme připravili i posezení s kávou a zákusky. Je tedy možné si na Karmelce domluvit schůzku a tu si prožít nejen se slečnou či mladíkem, ale i s voňavou kávou a dortíkem. 😉

Naše škola se dočkala i dalšího významného úspěchu. Tým složený ze žáků a učitelů se zapojil do celostátní soutěže „Business Point“ a v průběhu ledna jsme byli pozváni na finále celé soutěže do Brna. O takovémto ocenění sní většina středních škol. Nám se to podařilo. Druhého února se tedy brzy ráno vydáme do Brna a pokusíme se uspět i ve finálové soutěži. Videopřenos ze soutěže bude ke spatření na našem webu www.spgsmb.cz

Vážení čtenáři, tolik o aktuálním dění v naší škole. Přeji vám úspěšné přežití současných mrazů, hodně energie, mnoho pozitivních zpráv a zejména moře pohody a slunce v duši.

Mgr. Štefan Klíma