SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Karmel Gastro net2

Naše škola získala v mezinárodním mistrovství České republiky v kulinářských soutěžích v kategorii cukráři  nejvyšší zlaté ocenění a dvě stříbrná umístění. V kategorii kuchařů jsme navíc získali čestné uznání. Vítězkou se stala Eliška Vedralová z CA3, druhá místa vybojovaly Laďka Halbichová z CA2 a Katka Ráczová CA3. V soutěži kuchařů zabodoval Tomáš Kuník.

Přípravy na soutěž probíhaly několik dní. V den D jsme museli vyjet již v půl čtvrté od školy, jenže se nám odjezd nějak zadrhl a vyjížděli jsme až deset minut po čtvrté. Cesta byla opravdu velice zajímavá, všichni cestující s výjimkou řidiče drželi na klínech veliká zrcadla s dorty a snažili se, aby dorty přežily cestu bez úhony. To byl však téměř nadlidský úkol vzhledem k povrchu vozovek a k nutnosti poněkud rychlejší jízdy. Při cestě se navíc velice často ze zadních sedaček ozývaly zoufalé výkřiky o zvracení….:D

Po příjezdu do Hradce Králové jsme rychle vybalili a začala instalace dortů, doplňků a studené kuchyně. Jen tak tak jsme vše stihli. Následovalo mnohahodinové čekání na výsledky, které jsme si opravdu vychutnali. Naštěstí bylo s kým si povídat…;)

Téměř v 18 hodin jsme užasle sledovali vyhlášení a ocenění našeho Karmelského týmu ve složení – Zuzka Povšíková, Míša Maršíková, Alena Mincbergerová, Denisa Kadlecová a hlavních soutěžících – Eliška Vedralová, Katka Ráczová, Laďka Halbichová a Tomáš Kuník. Všem moc děkuji za skvělou reprezentaci školy a posílám ještě jednou velkou gratulaci.

PS Ranní cesta jen vypadala jako……. 😉   

Mgr. Štefan Klíma

Karmel Gastro net2

 

Gastro diplom 2012 netZbytek fotografií najdete :

https://issnakarmeli.rajce.idnes.cz/Gastro_Hradec_Kralove_2012