SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Naše studentky Anežka Demeterová a Katka Robovská slavily velký úspěch. Tým našich studentů třídy IS2 se zapojil do 2. ročníku projektu Příběhy bezpráví z místa, kde žijeme. V pátek 15. června proběhlo setkání všech studentských týmů v Praze. Náš tým skvěle reprezentovaly Anežka Demeterová a Kateřina Robovská. Anežka s Katkou suverénně představily práci celého týmu a sklidily svou prezentací uznání a obdiv ostatních týmů. Naše studentky získaly největší počet hlasů a vyhrály volbu o nejlepší prezentaci. Jejich úspěch tak korunuje půlroční vynikající práci celého týmu. Vystoupení Anežky a Katky můžete vidět na

https://www.primyprenos.cz/detail.php?zaznam=1042&year=2012&pos=2

 Cílem projektu, který organizuje společnost Člověk v tísni, o. p.s.,  je poznávání naší moderní historie, zejména období totality let 1948-1989. Naši studenti se zařadili mezi 11 týmů z celé republiky, které se odhodlaly poznávat historii samy a nespoléhat se jen na učebnice. Jejich práce bude dál sloužit jako učební materiál ve výuce dějepisu na školách v celé republice. Studenti zpracovali příběh pana Miroslava Semilského ze Sudoměře, který jim vyprávěl o „akci Kluky“ z 50. let.

 Náročná půlroční práce pro 9 odvážných studentů – Anežku Demeterovou, Dana Formánka, Katku Hudcovou, Zdeňka Hýska, Moniku Chlíbkovou, Terku Kyselovou, Elišku Petružálkovou, Katku Robovskou a Lukáše Tuláčka – neznamenala jen setkání s panem Semilským, ale i pečlivé studium archivních materiálů ve Státním okresním archivu Mladá Boleslav, v Národním archivu a v Archivu bezpečnostních složek. Studenti projektu věnovali svůj volný čas a nemalé úsilí.

Gratulujeme studentům. Děkujeme panu Miroslavu Semilskému za laskavé přijetí, trpělivost a ochotu podělit se s námi o své zážitky a vzpomínky na těžké období svého života.

Fotografie naleznete ve fotogalerii.