SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Florbal2012bc

Ve čtvrtek a v pátek jsme si pořádně zasportovali:

 

Školní turnaj v přehazované

Již tradičně se v předvánočním čase koná v tělocvičně naší školy turnaj třídních družstev v přehazované. Nejinak tomu bylo i letos, kdy se do soutěže přihlásily všechny třídy školy, některé dokonce postavily i dva týmy a konečné číslo čítalo 21 družstev (!). Utkání byla rozehrána ve 4 skupinách, z kterých vzešly po více jak třech hodinách zápolení 4 týmy s největším počtem získaných bodů. Ty postoupily do finále a bojovaly o medaile a další drobné ceny. Vítězi skupin se staly týmy : N2, N1B B, OB4 A, N1B A. Zlaté medaile si nakonec vybojovali hráči a hráčky OB4 A ve složení D.Breinl, J.Fryk, J.Součková, D.Doležalová, D.Fliegerová.

Gratulujeme a děkujeme za bojovnost a snahu všem týmům, ať už se umístily na kterémkoli místě.

Vítězná družstva:                    

       1. OB4 A

       2. N2

       3. N1.B B

 

Florbalový turnaj dívek středních škol

Vybrané dívky naší školy se zúčastnily v pátek 14.12.2012 ve Sportovní hale Okresního kola ve florbale „O pohár Orion Cup“.

Zápasy probíhaly ve dvou skupinách. Naše ISŠ MB se utkala postupně ve skupině A se SOŠ a SOU MB (0:3), SŠ Gastronomie (0:1) a SSŠ MAJA (1:0). Děvčata se postupně rozehrávala, zvykala si na daleko větší rozměry hřiště, než v naší školní tělocvičně a od druhého utkání byla vyrovnaným soupeřem. Naše hráčky měly především ve druhém zápase několik šancí před soupeřovou branou, ale ta jakoby byla zakletá. Minutu a půl před koncem zápasu jsme smolně inkasovaly a přišly tak alespoň o cennou remízu, která se v konečném zúčtování projevila jako osudová. V posledním utkání bylo naším hlavním cílem skórovat. To se podařilo zásluhou Heleny Kubrové a po opět výborném výkonu naší brankářky Adély Luňákové děvčata zápas vyhrála. Ve skupině A tak obsadily naše hráčky 3. místo a jeden jediný gól je dělil od postupu do bojů o bronz.

Přesto, nebo právě proto, zaslouží celý tým pochvalu za neskutečnou bojovnost, snahu, nejhlasitější povzbuzování v hale a touhu po vítězství. Dívky se dokázaly poprat i s nemilou skutečností – náhlé onemocnění naší jediné profesionální hráčky v poli a i jako „amatérky“ předvedly pohlednou hru, o čemž svědčí i zájem ředitele celého turnaje Ing. T.Suchého o posílení florbalového týmu dívek Mladé Boleslavi o naše hráčky. Konečné 5. místo na turnaji a předvedená hra je určitě příslibem do příštích let.

Naši školu reprezentovaly : A.Luňáková – H.Kubrová, (P.Kocmánková), V.Šrajlová, V.Šrajerová, V.Kubrová, A.Topolová – E.Kopřivová, M.Škaloudová, S.Boháčková, K.Toboličová, (V.Nováková), K.Rulcová

Florbal2012bc

Výsledky přehazované – konečné pořadí:

 

       1. OB4 A

 

       2. N2

 

       3. N1B B

 

       4. N1B

 

5.- 8.    EP4

 

             CA2 A

 

             CA2 B

 

             P1

 

9.– 13. OB4 B

 

         EP3 B

 

         N1A A

 

         EP1 B

 

         EP2

 

14.   C1

 

15. – 16. N1A B

 

                 CA3

 

– 18.   EP3 A

 

           OIS 2

 

– 21.   EP1 A

 

           IS3

 

           OIS 1