SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

 

Ve středu 20.2.2013 se zúčastnilo osm závodnic ( dvě čtyřčlenná družstva) naší školy okresního kola ve šplhu dívek na tyči pořádaného v rámci soutěží AŠSK ČR.

Soutěžily jak jednotlivkyně, tak družstva škol, ze kterých se započítávaly tři nejlepší závodnice. Každá z dívek měla tři pokusy, přičemž dva lepší časy se sčítaly.

Ve 24 členném startovním poli se reprezentantky naší školy neztratily. Nejlepšího umístění v jednotlivkyních dosáhla Jana Součková (třída OB4) – 9.místo. Její čas 4,31 sec. je také letošním nejlepším výkonem ve škole (!). Dařilo se též dalším našim závodnicím – na 10.místě Veronice Kubrové (EP3), 11. Petře Herclíkové (EP3) a 13. Simoně Literové (OIS1).

V soutěži družstev se dokonce po sečtení všech časů umístilo družstvo ISŠ „A“ (ve složení Součková, Fliegerová, Kubrová, Literová) na skvělém 3.místě za Gymnáziem J.Pekaře a vítěznou Obchodní Akademií.

Naše dívky se tak statečně vypořádaly jak s přísnými pravidly soutěže (čas se „mačkal“ při prvním pohybu kterékoli části těla), tak s technikou a taktikou disciplíny a i přes do krve odřené nárty chodidel některých závodnic (Jani, neboj, než se vdáš… 🙂 ) se jim podařilo podat kvalitní výkon.

Děkuji všem soutěžícím za snahu a výbornou reprezentaci školy, gratuluji bronzovému družstvu a budu se těšit třeba hned za týden na závodech v silovém víceboji dívek nashledanou.

Školu reprezentovaly: „A“ – Součková, Fliegerová, Literová, Kubrová

                                    „B“ – Hozmanová, Herclíková, Šedová, Horáčková 

Foto ze soutěže najdete v nejbližších dnech ve fotogalerii.