SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Petra Herclíková stříbrná v silovém víceboji !

Ve středu 27.2.2013 se vybraných šest dívek naší školy zúčastnilo okresního kola v silovém víceboji. Soutěžilo se a sbíralo body ve čtyřech disciplinách – šplh, trojskok, hod 3kg medicinbalem a leh-sed za 1 minutu.

Nejlepšího umístění – stříbro za 2. místo ! – dosáhla Petra Herclíková (EP3). Za svoje výkony (4,00 sec., 630 cm, 580 cm, 58 ) získala 198 bodů, když ke zlatu ji chybělo pouhých 5 bodů. Čas 4,00 sec. ve šplhu je nejlepší výkon dívek za posledních deset let a za zmínku stojí i výkon 630 cm v trojskoku, který byl nejlepší v celé soutěži. Skvělé, Petro !

Dařilo se i další naší žákyni Andree Hozmanové (EP3), která si „spravila chuť“ po nepříliš vydařené soutěži minulý týden a dokázala, že je opravdovou závodnicí. Ve šplhu se zlepšila o neuvěřitelné 3 sekundy, když dosáhla času 4,39 a v hodu medicinbalem – 590 cm byla dokonce nejlepší z celého startovního pole. Nebýt jediné slabší discipliny (leh – sed), mohla Andrea pomýšlet i na medaili. Přesto její 4.-5. místo a 169 bodů je výborné.

Ani další dívky reprezentující naši školu nezklamaly. Veronika Kubrová, Denisa Bašusová, Iveta Šedivá a Tereza Kozlíková přispěly svými výkony do soutěže týmů. Družstvo ISŠ „A“ (Herclíková, Kubrová, Kozlíková) skončilo na 2. místě a „B“ (Šedivá, Hozmanová, Bašusová) na 3. místě. 

Děkujeme všem závodnicím a gratulujeme !

Děkuji všem dívkám za skvělou reprezentaci školy – Štefan Klíma, ředitel školy.