SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

fotoples

       Plesová sezóna je v plném proudu a s ní i každoroční plesy maturitní. A protože tradice maturitních plesů je letitá, není jednoduché vymyslet něco nového, co tu ještě nebylo.

Integrované střední škole na Karmeli se to však letos podařilo. Večer 15. února 2013 byl vskutku netradiční. Nesl se v záři reflektorů a lesku a třpytu Hollywoodu. Program byl dlouho pečlivě připravován a do poslední chvíle také samozřejmě tajen. Jeho vrcholem bylo slavnostní předávání Oskarmelů – s tím rozdílem, že naše hvězdy nevybrala filmová akademie, ale sám neúprosný ČAS, který po čtyřech, třech či dvou letech nominoval tyto třídy: EP4 v režii Bc. Aleny Kozubové, OB4 s režisérkou Mgr. Gabrielou Zakonovovou, N2 – režie Mgr. Jitka Průšová a D3 s Mgr. Stanislavou Kosinovou na režisérském můstku.

     Slavnostním večerem provázel již tradičně Filip Šubr, který všechny přivítal a pozval na parket k první taneční sérii za doprovodu osvědčené skupiny Piknik. Ve 20.00 pak vtančily postupně na parket jednotlivé třídy, aby předvedly svůj temperament a odhodlání užít si SVŮJ večer ze všech sil. K nastoupeným studentům i ke všem přítomným promluvil vlídným slovem předseda odborné poroty Karmelwoodu a ředitel školy Mgr. Štefan Klíma. A když dva tajemní muži v černém a s černými brýlemi rozvinuli červený koberec, všem bylo jasné, že nejdůležitější část večera je tady. Špalírem studentů přicházejí za zvuků studentské hymny třídní učitelé se svými pomocníky, aby své svěřence dekorovali šerpami. Ti potom pokračují po červeném koberci nahoru na pódium, kde od pana ředitele obdrží nejen

tradiční kytičku, ale navíc také zlatou sošku Oskarmela a potom se všichni tři octnou v palbě blesků před reklamním billboardem naší školy lemovaném dvěma zlatými Oskary. Jsou to nepochybně životní okamžiky, naši maturanti jsou v tuto chvíli opravdovými hvězdami!

Slavnostní ceremoniál pokračuje – na pódiu jsou předány květiny a Oskarmelové třídním učitelům, následuje přípitek jednotlivých tříd a potom tzv. mincování, na které se maturitní ročníky vždy pečlivě připravují. Je uklizeno, zameteno, parket je opět volný pro sóla s učiteli,

rodiči a blízkými. V programu večera se průběžně střídají taneční série s připravenými čísly, aby si tanečníci odpočinuli a dodržovali pitný režim. Před půlnocí se losují vstupenky do tomboly s opravdu hodnotnými cenami, a kdo není příliš znaven, může se ještě zapojit do nácviku „spartakiády“, případně obdivovat pohybové nadání Honzy – Hai Le Vu.

Maturitní ples vrcholí. Poděkování za jeho zdařilý průběh patří nejen všem organizátorům, ale také všem sponzorům. Únava je znát i na moderátorovi večera, šlapání šerp po půlnoci se zdařilo až napotřetí. A z kuloárů se proslechlo, že jak noc stárla, některé hvězdy začaly i padat k zemi. No co, to se některým hvězdám stává. Však je někdo sebere J

Věřme ale, že naši hvězdní maturanté neztratí nic ze své energie a že za pár týdnů znovu zazáří – u maturitních zkoušek!

fotoples