SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

V téměř již svátečním velikonočním čase se uskutečnil v tělocvičně naší školy turnaj tříd ve florbale. Do soutěže se přihlásilo šest týmů, jejichž hráči našli odvahu a chuť strávit páteční dopoledne raději sportem než v lavicích – EP1, OIS1, N1B, EP2, EP3 a PP2 + C1.

Každé družstvo odehrálo pět zápasů v systému každý s každým a podle součtu bodů bylo stanoveno konečné pořadí.  Na 1. místě se umístilo družstvo třídy EP1, které za 4 výhry a 1 remízu a tedy 13 bodů zaslouženě zvítězilo. Jen o jeden bod zpět s 12 body si 2. místo vybojoval tým složený z chlapců PP2 a dívek C1, který prohrál jen jednou a to právě s pozdějšími vítězi celého turnaje. 3. místo uhájily dívky třídy OIS1, které, ač bez hrajícího chlapce, předvedly skvělý výkon a zaslouženě zaujaly v konečném zúčtování medailovou pozici.

Celý turnaj doprovázela někdy až nevídaná bojovnost a snaha o vstřelení gólu a překonání soupeře. Mohli bychom jmenovat každého z hráčů a vyzdvihnout jeho výkon, za všechny tedy alespoň některé…

skvělá střelecká muška Ivety Šedivé (OIS1), přesné přihrávky Dominiky Heroldové (EP1), precizní florbalová technika Honzy Dibitanzla (EP1), neskutečné kličky Zdeňka Krejčíka (PP2), spousta vychytaných střel obránkyně Denisy Bašusové (EP3), nebo nevídané a překvapivé  nasazení a bojovnost Kláry Hoškové a Jany Maštalířové (EP2), až po zakletou branku pro Veroniku Šrajerovou (N1.B), či snad 120 % sportovní nasazení Katky Ráczové (N1.B) a vydařený výkon jedné z nejlepších hráček turnaje Musilové (C1) – toto vše bylo k vidění v pátečním dopoledni věnovanému sportu, pohybu vůbec, ale též týmové spolupráci a zorganizování školní akce, na které se podílejí ve všech směrech studenti. 

Velký dík patří Adéle Luňákové (IS3) a Robinu Panušovi (EP3), kteří zvládli všech 15 zápasů v nesnadné roli rozhodčích a poděkování patří  i všem zúčastněným hráčům za snahu, bojovnost i chování během turnaje. 

Velká gratulace vítězům a čest poraženým ! 🙂 /Děkuji všem hráčům za skvělé sportovní zážitky a za velkou snahu, dále rozhodčím za výborné výkony a spravedlivé pískání a také organizátorům z řad učitelů v čele s paní učitelkou G. Zakonovovou – poznámka ředitele školy/.