SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Myslíte si, že na 30. dubnu 2013 byly nejzajímavější tzv. čáry neboli čarodějnice? To snad až večer, po setmění, během dne se ale rozhodně výjimečná událost odehrála v budově Integrované střední školy na Karmeli. Úderem deváté hodiny dopolední byla v prostorné tělocvičně upravené speciálně pro tuto akci zahájena slavnost, která symbolicky na prahu máje, měsíce lásky a slunce, patří právě studentům.

A co bylo na programu? Jak prozradili moderátorka  studentka EP2 Tereza Kozlíková – hlavní náplní byla volba Královny a krále Karmajálesu. Proto byla nejprve přivítána odborná porota, kterou tvořily

jednak dámy z pedagogického sboru – Mgr. Gabriela Zakonovová, Mgr. Stanislava Kosinová, mistrová odb. výcviku Jana Kamenická a dále pánové Bc. Jakub Runčík a předseda poroty a host akce boleslavský kapelník a sbormistr Milan Klipec.

Každá třída si už předem vybrala své zástupce – obvykle slečnu a pána, byly však i originální dvojice jednotného pohlaví. Všichni v průběhu akce prošli třemi disciplínami: úvodním představením ztíženým dvěma záludnými otázkami, volným programem, do kterého byli často zapojeni i další spolužáci, mnohdy i celé třídy a závěrečným defilé ve slavnostním oblečení.

Nutno uznat, že si třídní kolektivy daly s vystoupením opravdu práci, tančily, zpívaly a hrály divadlo, bojovaly a předváděly své dovednosti se vší vervou a ze všech sil. Však také byla jednotlivá vystoupení odměněna bouřlivými ovacemi, a tak si účinkující mohli opravdu na pódiu užít svůj zasloužený díl slávy.

Součástí programu byla i další vystoupení nadaných studentů školy, např. našeho pěveckého talentu Evy Černohorské z N1A, přišel i slibovaný kouzelník a iluzionista Robin Panuš – EP3 a zlatým hřebem byl pak závěrečný koncert kapely Rektální tsunami.

Rozhodně nesmíme zapomenout na dvě velice originální módní přehlídky, které se svými aranžérkami připravila jejich mistrová Olinka Soumarová a které by si rozhodně zasloužily samostatnou akci – těšíme se na další nápady a gratulujeme! Modely, hudba i originalita líčení modelek byly výjimečné!

A to nejdůležitější nakonec. Královnou Karmajálesu byla odbornou porotou zvolena půvabná černovláska Lenka Piťhová ze třídy OIS2, králem pak mladík s neuvěřitelným pohybovým nadáním Zbyněk Zima ze třídy P2.

Podle prvních reakcí a ohlasů z řad studentů i pedagogického sboru to vypadá na další novou tradici Integrované střední školy, těšme se na tedy na Karmajáles 2014!