SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

skola

skolaS koncem školního roku uzavíráme také realizaci projektu „Třídit musí každý z nás, je nejvyšší čas…“.

A co nám projekt přinesl? Podařilo se vybavit školu nádobami na tříděný odpad a také tematickými nástěnkami, abychom nikdy nezapomínali, jak velký význam třídění odpadu má a jak moc záleží na každém z nás. V parku před školou bylo zřízeno nové místo pro třídění odpadu nejen pro naše studenty, ale i pro přilehlé subjekty a širokou veřejnost.

Studenti třídy N1A vyrobili kvalitní studijní materiály pro mladší spolužáky z naší školy, ale také pro všechny žáky ZŠ v Mladé Boleslavi, do kterých byly rozeslány. Pomocí letáků jsme se snažili ovlivnit také občany a firmy působící v okolí, především na Českobratrském náměstí. Letáky vytvářeli studenti tříd OIS1, EP1, CA2 a C1.

Vyřazené učebnice, nepovedené i povedené písemky, staré noviny atd. pomáhali likvidovat studenti tříd P2, CA3 a OIS1. Výtěžek za sběr věnujeme chudé africké rodině na pořízení kozy.

Celkem 136 studentů tříd EP1, EP2, OIS1, OIS2, PP2, PP3, C1 a CA2 absolvovalo výukový program Ekocentra Zahrada při DDM Mladá Boleslav „Co tu po nás (ne)zbyde…odpady. Forma, jakou Bc. Jan Cindr předával informace, byla velice zábavná a originální. Budeme se snažit o další spolupráci, abychom neošidili ani příští prváky. Vítězové soutěží si pochutnali na sladké odměně.

Na internetových stránkách školy byl zřízen e-learningový kurz: Projekt „Třídit musí každý z nás, je nejvyšší čas…“. Zde najdete vytvořené výukové materiály, letáky, fotografie a další informace. Je přístupný pro hosty bez hesla.

Děkuji všem kolegům a studentům za spolupráci, za chuť udělat něco neobvyklého, za to, že budeme třídit odpad ze všech sil…

Zde můžete shlédnout fotografie z projektového dne a fotografie dokumentující výstupy našeho projektu:

Alena Bělková

 

 

Projekt „Třídit musí každý z nás, je nejvyšší čas…“ byl podpořen v programu Škola pro udržitelný život. Vyhlašovateli programu jsou Nadace Partnerství a Středisko ekologické výchovy a etiky Rýchory – SEVER. Generálním partnerem programu je společnost TOYOTA.

Více informací naleznete na www.skolaprozivot.cz

obr