SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

KARTA2014

V červenci jsme na webu zprovoznili nový kalendář, najdete jej vlevo dole na konci menu. Zde zveřejňujeme termíny akcí, zkoušek, maturit, opravných zkoušek a nejbližších akcí.

Systém zveřejňování zpráv ze života školy je následující. Oficiální dokumenty, důležité akce, fotogalerie a podobně – to vše umisťujeme na oficiální web školy. Videa najdete na youtube naší školy – odkaz vpravo nahoře. Klasifikaci a hodnocení chování, zprávy pro rodiče – najdete v odkaze “Klasifikace” v horním menu (zde je vstup možný pouze s heslem – to žáci obdrží od třídních učitelů). Vedlejší odkaz “E-learning” obsahuje učební materiály. Nejaktuálnější drobné zprávy, fotografie a upoutávky najdete na facebooku školy. Odkaz najdete vpravo vedle prvního článku na webu. Na facebookový profil školy se může podívat každý, tedy i “nefacebookář”.

Úřední hodiny na sekretariátu:

18. 8. – 22. 8. od 8.00 do 12.00 hodin, ve středu do 16.00 hodin.

25. 8. – 29. 8. od 7.00 do 15.00 hodin, v pondělí a ve středu do 16.00 hodin.

Průkazky a různé žádosti potvrzuje škola od 1. 9. 2014 (tedy po nástupu do školy)!!!

Rozvrhy hodin budou zveřejněné pravděpodobně v úterý 26. srpna. Předběžně počítejte s tím, že obědová přestávka se prodlouží o deset minut (vycházíme vstříct požadavkům žáků, kteří takto budou moci chodit na obědy na SPŠ) a všechny hodiny po tomto čase budou končit o 10 minut déle než doposud. Před tímto rozhodnutím jsme prověřili dopravní dostupnost žáků.

Dálkové studium bude zahájeno druhý týden v září. První ročník tedy ve čtvrtek 11. září, druhý ročník v pondělí 8. září a třetí ročník v úterý 9. září. Rozvrhy dálkařům začínají ve 12.00 hodin.

Uvolnění z tělesné výchovy – pokud budete žádat o uvolnění z tělesné výchovy, zajistěte si potvrzení od lékaře do konce prázdnin. Žádosti budou přijímány pouze do 15. září!

Na domově mládeže dochází k velkým změnám. Zároveň jsme museli upravit cenu ubytování (vzhledem k rostoucím energiím, cena nebyla několik let navyšována) na 1.000,- Kč za měsíc (omlouváme se za překlep). Prosím žáky, aby upravili trvalé příkazy v bance, eventuálně učinili doplatek. Domov mládeže bude obsazen pouze žáky naší školy.

První týden v září budou mít odborný výcvik následující třídy: CA1 (cukráři a aranžérky první ročník), CPE2, APE3, P3. Třídy prvního září slavnostně přivítáme ve škole a od úterý budou na praxi (je tedy třeba mít vyřízený zdravotní průkaz, připravené veškeré oblečení a obutí!).

Adaptační kurzy – nezapomeňte prosím uhradit kurz. V případě, že žák nepojede, je třeba aby o tom neprodleně informoval školu! Je možno zatelefonovat na tel.: 326 321 649, nebo poslat mail na (do předmětu napište jméno, příjmení a obor žáka, do zprávy informace).

Nepřítomnost žáka první den ve škole je bezpodmínečně nutné omluvit předem. Pokud žák bez omluvy nenastoupí do školy, může škola na jeho místo přijmout dalšího uchazeče.

Seznam učebnic pro školní rok 2014/2015 naleznete zde.

 

KARTA2014

Přeji všem krásný zbytek prázdnin.  Š. Klíma – ředitel školy