SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Vanprani2016

Vážené kolegyně a kolegové, Karmeláci, konečně přišel toužebně očekávaný den, kdy jste mohli začít užívat předvánoční krásy v klidu domácího pohodlí. V mnohých domácnostech plápolá oheň v krbu, svítí žárovičky, jsou zapálené svíčky, pečete vánočky, či strojíte stromeček. Někde provonělo byt jehličí a někde už purpura na plotně voní. Věřím,

že se již nehoníte za nákupy a opravdu užíváte všichni zasloužený odpočinek.

Nastal čas na krátké ohlédnutí za posledními týdny. Předně musím poděkovat všem „PANÍM mistrovým“, které poslední týdny opravdu oddřely na cukrářské a pekařské dílně. Péci se začínalo už před pátou hodinou ráno a mnohdy se peklo do pozdních nočních hodin, víkendy nevyjímaje. Zájem o cukroví byl i letos tak obrovský, že nám jej naše dvě prodejny doslova odebíraly – pár vteřin poté, co se krabička uzavřela – z pod rukou. Byly i dny, kdy jsme byli vyprodáni. Věřte ale všichni, že na dílnách dřely jak paní mistrové, tak všichni přítomní žáci. Smekám před nimi a mají můj neskonalý obdiv!!! To oni všichni proslavili naše cukroví v širokém okolí.

Tento obrovský úspěch by však nebyl možný i bez všech dalších lidiček kolem – od zásobovačů, přes ostatní Karmeláky, kteří převzali výrobu dalšího zboží, po prodavače, či další žáky, kteří, když byla nouze, přišli a pomohli. Díky všem.

Ve škole jsme úspěšně zvládli první třetinu školního roku. Děkuji za to všem pedagogům. Jen ten, kdo si někdy učit zkusil, ví, jak je to náročná práce. A ten také ví, že když ji člověk chce dělat kvalitně, není to jen o učení, ale o přípravách, o hledání materiálů, neustálém vzdělávání se a zlepšování se. A já vím, že v naší škole máme takových pedagogů hodně. Jsem za to moc rád!

Naše škole je taková, jaká je, i díky našim žákům. Máme mnoho žáků, kteří jsou fajn. Jsou pracovití a chápaví. Do naší školy chodí žáci, kteří se rádi zapojí do celé řady akcí, a to je fajn. Vždy se těším na každoroční show před Vánoci.    I letos mě naši žáci příjemně naladili, protože dokázali vytvořit parádní atmosféru v „hudebním sále“. Povzbudili účinkující, když to bylo třeba, fandili a tleskali. Bylo příjemné vidět, že i když se někomu úplně nedařilo, publikum ocenilo snahu! Je obdivuhodné, že se tolik žáků odhodlalo na prkna, která znamenají svět. Krásné bylo, když lyrickou píseň doprovázeli žáci plamínky zapalovačů (sic) či světly mobilních telefonů. Bylo vidět, že kdo chtěl, ten si to užil. J

Ať už byly dny předchozí jakkoli náročné, důležité je že jsme společně vše zvládli. Oč to byla větší dřina, o to více vám všem přeji, aby nastávající dny byly co nejvíce pohodové, abyste všichni – učitelé, žáci i ostatní zaměstnanci – mohli užívat krásu kolem sebe, pohodu, úsměvy všech lidí. Přál bych všem, aby napadl jiskřivě bílý sníh a aby přišla ta pravá zima. Všem Karmelákům přeji, aby jim o Vánocích bylo příjemně, aby lidé okolo nich byli usměvaví a aby zažili spoustu nezapomenutelných zážitků.

Krásné Vánoce a všem děkuji. Bylo to s vámi pěkných 80 dní. Věřím, že rok 2016 bude minimálně stejně parádní.

Štefan Klíma

Vanprani2016