SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

zahajeni

Ve čtvrtek 1. září začíná nový školní rok. V tomto článku najdete nejdůležitější organizační pokyny.

Druhé a vyšší ročníky začínají v 8.00 ve svých učebnách – rozpis učeben najdete v přízemí u hlavního vchodu. Do školy vstupujte pouze hlavním vchodem. Kolem půl desáté bude těmto ročníkům den zakončen společnou fotkou za školou.

První ročníky zahájí studium na naší škole slavnostním přivítáním v aule.

Sraz žáků prvních ročníků proběhne na parkovišti nad školou – u kostela. Níže přiložím plánek stanovišť jednotlivých oborů. Každý obor bude mít své asistentky s barevnými deštníky. Aranžéři se budou hlásit u žlutého deštníku, cukráři u vínového s proužky, pekaři u zelenomodrého a modrobílý deštník čeká na prodavače. Černý deštník je symbolem pro sraz žáků oborů ekonomika a podnikání a obchodník. Obor informační služby má sraz u deštníku červenočerného a na obor předškolní a mimoškolní pedagogika budou čekat asistentky s deštníkem bronzovým. Přijďte prosím všichni včas – doporučuji do 7.50 hodin.

Na slanostní zahájení samozřejmě zveme nejen žáky, ale i jejich rodiče a další příbuzné. Ceremoniál je obvykle cca 75 minut dlouhý včetně fotografování tříd. Po ukončení se všechny třídy přesunou na společné fotografování školy a následně do svých učeben, kde s třídními učiteli projdou organizační záležitosti.

Upozorňuji všechny, že nejen ve škole ale i v jejím okolí platí přísný zákaz kouření.

Již prvého září bude v provozu školní obchod u hlavního vchodu – možno zakoupit svačinu, pití či nějakou dobrotu.

Potvrzení průkazek na autobus je možné pouze tehdy, pokud je celá průkazka řádně vyplněná a je na ní nalepená fotka. Průkazky potvrzuje sekretariát školy – v prvním patře.

Druhého září se ve škole vyučuje takto: třídy, které mají v lichém týdnu praxi – praxe na pracovištích (sdělí TU ve čtvrtek), ostatní třídy se svým TU ve své učebně do 11.30 hodin.

Od pondělí 5. 9. všechny třídy dle rozvrhů.

Pokud jste dosud neuhradili poplatek za adaptační kurz, učiňte tak neprodleně. Předem děkuji.

Přeji všem krásné dny a úspěšný školní rok. 🙂

Štefan Klíma

 zahajeni