SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Je to sice k nevíře, ale v okamžiku, kdy píši tyto řádky, zbývá do začátku školního roku již jen 16 dní. 

Někteří žáci zavítají do školy o 6 dní dříve – na opravné zkoušky (termíny najdete v kalendáři školy). Na přezkoušení přijďte včas. 

A co jsme připravili nového pro všechny naše žáky a zaměstnance?

Část školy byla vymalována, a to včetně dílen, kiosku či například učeben č. 63, 45, 64 …

V některých učebnách jsme opravili zdi. V třetině učeben byly nainstalovány nové interaktivní dataprojektory. Dokončujeme úpravu obou hudeben a velké úpravy v kiosku. 

V téměř všech učebnách budou mít učitelé nové katedry, ve kterých je “tunel” na kabely”.

Ve všech učebnách jsme vyměnili (či vyměňujeme) poškozené žákovské stoly. 

Vysoutěžili jsme nová PVC lina do učeben v prvním a druhém patře. Vzhledem k náročnosti výběrového řízení však bude výměna podlah realizována až v průběhu podzimu. 

Řešili jsme nové odvětrání všech pecí na cukrářské a pekařské dílně, aby na dílnách nebylo v létě vedro. Odvětrání by mělo být dokončeno do konce prázdnin. Taktéž jsme museli inovovat na dílnách roboty na šlehání krémů a zakoupili jsme i čtvery nové váhy. Významně se renovovala učebna č. 44 a část elektrorozvodů ve škole včetně rozvaděčů.

Zatravnili jsme prostor za školou a věřte, že v letošním suchu to byl opravdu velký kumšt. 

V celé škole se gruntuje, uklízí, drhne, umývá, vytírá….

Bohužel se nám nepodaří díky legislativním problémům s termíny zrealizovat nový domov mládeže od září. Děláme vše pro to, aby stavba nového DM v Gellnerově ulici byla zahájena co nejdříve.

Při výběrovém řízení se nám podařilo vysoutěžit novou dodávku pro rozvoz dortů, zákusků a pečiva o téměř 70 tisíc levněji. “Bobík” již stojí na dvoře školy a připravuje se, aby mohl od září fungovat.

Do kiosku a na Karmelku jsme pořídili automaty na kávu, cappuccino, latte, čaj či čokoládu.

Připravili jsme změny ve výuce v oborech IS, OB, ARA a věříme, že žákům bude výuka více imponovat.

Připravujeme se i na to, že opět budeme spádová škola pro podzimní termín maturit. Proto bude výuka v prvních dnech upravena. Rozvrhy zveřejníme v průběhu posledního týdne srpna. 

Krásný zbytek prázdnin všem. 🙂

Štefan Klíma, ředitel školy