SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Vyjádření ředitele školy k aktuální situaci

Domů » Novinky » Aktuálně » Vyjádření ředitele školy k aktuální situaci

Vážení rodiče, žáci, kolegyně a kolegové, chtěl bych, abyste věděli, že na rozdíl od státu jsme se o prázdninách v naší škole připravili na různé varianty vývoje. Očekávali jsme, že se může stát doslova cokoli. Je pravda, že jsme doufali,

že ani jednu z připravených variant nebudeme muset použít. Nyní nastala situace, že jsme v neděli 6. 9. spustili krizové řízení školy, která nám umožňuje pružně reagovat na vývoj. V neděli jsme byli prvně informováni, že dva naši žáci (nerozlišuji pohlaví) byli v kontaktu s pozitivně testovaným člověkem. To však ještě neznamená, že jsou pozitivní. Ještě v neděli jsme spustili připravená opatření a čekali na další zprávy. Všechna opatření byla preventivní.
Proto nás dnes informace o jednom pozitivně testovaném nepřekvapila a byli jsme schopni okamžitě reagovat. Telefonicky jsme kontaktovali všechny vytrasované osoby, včetně pracovníků školy a vysvětlili jsme jim, jaký bude postup den po dni. Ihned jsme provedli mimořádnou dezinfekci prostor školy.
Přijali jsme i další opatření tak, abychom eliminovali možnost nákazy. Děláme opravdu vše možné a troufám si tvrdit, že jdeme i za hranice. Děláme vše pro to, abychom ochránili všechny v naší škole.
Je velmi smutné, že MŠMT ani MZ nebylo dodnes schopné pomoci školám. Ředitelé škol nemají naprosto žádný návod, jak postupovat. Na nich visí obrovská zodpovědnost. To oni musí rozhodnout, jaké kroky se v jejich škole, jídelně, domově mládeže či ve školních dílnách a obchodech budou dělat. Dosud jsme od státu neobdrželi ani jednu jedinou korunu za zajištění hygienických podmínek ve škole! Přesto jsme výborně vybaveni vším na trhu dostupným.
Mějte prosím tedy trpělivost a věřte mi a nám, že uděláme vše, co je třeba.
Děkuji všem, že zachováváte s námi chladnou hlavu a že dodržujete přijatá opatření.
V žádném případě nechci nastavovat v naší škole pravidla, která by byla přehnaná. Snažíme se vytvořit podmínky, které nezlikvidují pohodovou atmosféru v naší škole. Atmosféru, které si tak vážím.
Vážení rodiče, žáci, kolegyně a kolegové, dny příští zvládneme a zase bude fajn. Jen to pár dní bude náročnější.

Zase bude svítit slunce nad naší Alma mater.
Štefan Klíma