SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Kačka Horylová, PG

Domů » O škole » Příběhy žáků » 2021 » Kačka Horylová, PG
Studovala jsem obor Předškolní a mimoškolní pedagogika. Patřila jsem do první otevřené třídy tohoto oboru.
Nejraději samozřejmě vzpomínám na svou třídu. Někdo by si mohl říct, že třída plná holek nebude dělat dobrotu, ale opak byl pravdou. Samozřejmě nebyly všechny dny poklidné, ale nakonec jsme vždy držely při sobě. Tenhle obor mi dal kamarádky na celý život, toho si cením nejvíce. Ráda také vzpomínám na učitele – nejvíce na paní učitelku Benišovou, která ve mně prohloubila lásku k českému jazyku, který jsem šla studovat na vysokou školu. Dále taky na pana učitele Beneše, naší třídní p. uč. Zakonovovou, p. uč. Fodorovou nebo na p. učitele Paličku.
Po maturitě jsem šla studovat do Liberce na PF obor český a anglický jazyk. Po dokončení bakalářského studia jsem se vrátila do své střední školy, kde nyní pracuji jako vychovatelka na intru pro budoucí paní učitelky a také jako paní učitelka.
Jsem knihomol a nestydím se za to! Knihy patří do mého každodenního života, a to se nezmění. Spolupracuji se třemi nakladatelstvími, která mi posílají knihy na recenzi. Jezdím na různé knižní akce, setkávám se s autory (ať už s českými nebo zahraničními) a s dalšími knihomoly, se kterými o knihách debatujeme. Od letošního roku patřím k posudkové skupině, která bude mít za úkol rozhodnout, které knihy by u nás měly vyjít. Kdybyste mě chtěli sledovat, najdete mě na instagramu pod jménem @sberatelka.knih.
Vzpomínám na každoroční Betlém. Na všechny ty zkoušky, na kterých jsme se nasmáli a pak na samotná vystoupení ve Sboru Jednoty bratrské. Dále na maňáskové divadlo „Pejska a kočičky“, které pro nás upravila paní učitelka Benišová.