SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Kateřina Farská, PG

Domů » O škole » Příběhy žáků » 2021 » Kateřina Farská, PG
Přeji krásný večer, pane řediteli Již pár dní sleduji a pročítám příspěvky, kde studenti vzpomínají na léta v lavicích, v té nejlepší škole. V té Vaší! Dřív jsem to tak neviděla. Spousta úkolů, předmětů, kterým jsem v tu chvíli, kdy jsem studovala nechtěla porozumět, protože jsem měla v hlavě tisíce jiných věcí..
Povinnosti, učení a testy, hraní na klavír na intru a spousta dalšího. Nedávala jsem tomu žádnou velkou váhu, kterou bych pak využila v životě. Byla jsem hloupá, mám díky vám a vašim kolegům hromadu znalostí, ze kterých čerpám ve své práci každý den.
Jsem neskutečně vděčná za to, že jsem mohla mít takové učitele jako vy! Kdybych jen tenkrát dávala víc pozor. Práce učitele je krásná a mnohdy hodně nevděčná. Ten pravý vděk přichází až s odstupem času.
Já vím už teď, že volby studia Na Karmeli nebudu nikdy litovat. Jsem pyšná, jsem hrdá a jsem šťastná, že jsem studovala právě u vás!
Mám tolik myšlenek, které bych ráda sdělila. Tou hlavní je to, co obnáší upřímné DĚKUJI! Za vše. Zkušenosti, vzpomínky, znalosti, přátele…
Ze třídy jsem v kontaktu s více, než polovinou. Byly jsme skvělá parta. Moc mi chybí. Už několikrát jsem si zasteskla i po vychovatelkách na intru. Jsou to báječné dámy. Některé přísné, jiné méně. Každá zvlášť však milá, vstřícná a ochotná pomoci, když je nejhůř. Nejednou jsem se svěřila se slzami v očích a vždy mi byla podána pomocná ruka, ten správný pohled na situaci a rada, správné nasměrování, co dělat dál. Vždy se mi strašně ulevilo. I za ně děkuji!
Nyní už druhým rokem pracuji ve vesnické školce, v Horní Branné. Mám tady úžasné kolegyně, pan ředitel i učitelé ze školy jsou báječní lidé. Ze všeho nejlepší jsou samozřejmě děti, myslela jsem, ze to nezvládnu… Ty děti jsou ale to, co mě každým dnem ujišťuje, že jsem na správné cestě. Jsem tam, kde mám být. Jsem tam, kde jsem sama sebou, kde jsem šťastná. Občas teda nervy pracují, děti neposlechnou, zlobí, a tak dále… Ale i přesto můžu říct, že miluji svou práci!
Za to vděčím vaší škole a Vám! Tak ještě jednou DĚKUJI! Přeji spousty a spousty úspěchů, studentů a zdraví Ráda vzpomínám a když přijde řeč na studium, hrdě hlásím, odkud že to vlastně jsem! Mějte se krásně a pokračujte, prosím, v tom co pro školu děláte. Byl jste a vím, že i teď jste ten nejlepší ředitel!