SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Míša Čermáková, PG

Domů » O škole » Příběhy žáků » 2021 » Míša Čermáková, PG
Studovala jsem na Karmeli „Předškolní a mimoškolní pedagogiku“.
Nejraději ze všeho vzpomínám na paní učitelku Benišovou – která bude mít už navždy zvláštní místo v mém srdci. Na pana učitele Beneše a jeho vtipy, kterým jsem sice nikdy moc nerozuměla, ale už jen jeho smích mi stačil, abych se smála taky, na Karla Stanka a jeho nádherný zpěv, na pana Paličku a jeho originální metody (např. hod kostkou) a i na ostatní učitele, každý z nich byl něčím výjimečný. Často vzpomínám na školní akce – nejraději na Betlém, který mi chybí i teď. Dále na barmanský kurz a na nácviky různých divadelních představení. Taky nikdy nezapomenu vůni čerstvého pečiva, které připravovali cukráři a pekaři.
Pracuji jako učitelka v mateřské škole a svoji práci mám nade vše ráda. Musím říct, že mě škola připravila opravdu dobře. Sice to bylo někdy náročné a člověk byl naštvaný, že toho má moc, ale ve finále to za to stalo. Teprve dnes si to člověk uvědomuje, jak to bylo dobré.
Co ale nejcennějšího jsem si ze školy odnesla, to je přátelství, které vydrží na cely život. Několikrát ročně se pravidelně scházíme, každý den si píšeme a víme, že se na sebe můžeme vždy spolehnout (je nás ?.
Nedokážu si už představit, že bych pracovala jinde než ve školství. Tenhle rok se hlásím do Liberce na VŠ, chci si rozšířit vzdělání, a mít možnost učit na ZŠ. Mám v plánu i kurzy jako například logopedii.
Jinak jsem v životě šťastná, mám své milované kočky, přítele se kterým milujeme hory, túry, přírodu a plánujeme společný život.
Děkuji a přeji hodně zdraví a radosti v této neklidné době.