SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

29. 5. 2021

Z provozních důvodů jsme přestěhovali testovací místnost do učebny č. 32. V pondělí ráno se v této učebně budou testovat všichni z odborného výcviku a maturanti z IS4. Ostatní třídy

budou mít opět první hodinu testování ve svých kmenových učebnách se svými třídními učiteli. Od pondělí bude uzavřené zadní schodiště. Vstoupit na něj mohou pouze žáci, kteří mají na mezipatrech šatní skříňky. Děkuji za pochopení. 

Zároveň prosím všechny žáky, aby od pondělí udržovali ve škole co největší klid, abychom nenarušovali průběh maturit. 

25. 5. 2021

Škola je pro příchozí standardně přístupná hlavním vchodem. 🙂 

20. 5. 2021

Důležité upozornění – prosím všechny žáky a zaměstnance, aby nepouštěli do školy a ani na DM žádné osoby. Všichni naši žáci a zaměstnanci mají přístupové čipy. Ostatní osoby musí využít náš elektronický systém. Děkuji předem. 

20. 5. 2021

     Konečně jsme se dočkali a žáci se mohou vrátit do lavic.  Jak už to bývá, MŠMT však zvolilo nejméně vhodný termín. 

Od pondělí 24. května totiž maturanti píší tři dny didaktické testy. Z tohoto důvodu bude skutečný návrat do školy pro žáky realizován od středy 26. května.

Každý první den v týdnu se žáci budou testovat neinvazivními antigenními testy. Prvně to tedy bude ve středu 26. 5., a to první vyučovací hodinu (třídnická hodina se svým třídním učitelem). Od druhé hodiny už bude probíhat výuka dle rozvrhů. Další testování bude vždy v pondělí (případně další první den v týdnu ve škole – např. IS1 v úterý). Testování na ODV zajišťují učitelé ODV – každý svoji skupinu.  Upozorňuji, že v den testování není možná nepřítomnost ve škole. Lékaře a „nevolnosti“ či „bolesti hlavy“ si naplánujte na jiný den.

Organizace ve škole bude „technicky“ stejná, jako v běžné době – žáci si před vstupem do školy nasadí respirátor či roušku na ústa a nos, dveře si otevřou svojí čipovou kartou, po příchodu zamíří ke svým šatním skříňkám, přezují se a odloží svrchní oděv. Následně si buď umyjí ruce nebo si je vydezinfikují a zamíří do své učebny. Počítejte s pravidelným větráním.

Od pondělí 31. května budeme ve škole realizovat maturity a závěrečné zkoušky. Počítejte tedy s tím, že rozvrhy se průběžně budou muset upravovat (v normální době jsou maturity v květnu a ZZ v červnu – nyní je musíme stěsnat do jednoho měsíce).

Prosím žáky, aby respektovali všechna opatření, jejichž cílem je zabezpečit bezpečný pobyt ve škole.

DM – od pondělí 24. 5. obnovujeme provoz obou DM. Domovy mládeže budou do konce června v provozu vždy od pondělního rána s tím, že žáci se musí nejdříve otestovat ve škole. Na DM je možný vstup vždy až po otestování ve škole – to znamená, že žáci, kteří začínají výuku až ve středu 26. 5. mohou přijet na DM až po otestování téhož dne. Pokud žák nebude mít dopravní spojení na první vyučovací hodinu, přijede tak, jak to půjde a bude omluven z předchozí výuky. Závěrečné vyúčtování poplatků a vratky budou provedené na začátku července – po uzavření celého období. Platby neobnovujte. 

Odborný výcvik ani praxe na pracovištích partnerů zatím obnovené nebudou. Všichni cukráři, prodavači a pekaři mají ODV v našich školních dílnách. Aranžéři  – třetí ročník má ODV v lichém týdnu v CML s paní učitelkou Dědkovou a připravují se na ZZ. Druhý ročník má ODV v sudém týdnu v CML s paní učitelkou Dědkovou. První ročník bude mít ODV i nadále distanční formou, dokud nám MZdr neumožní jiné řešení. Praxe IS a OB budou do konce června probíhat distanční formou.

Tělocvik – výuka bude až do odvolání probíhat pouze venku.

Kiosek bude standardně otevřený od středy 26. května.

Článek bude dnes odpoledne aktualizován. ?

16. 5. 2021

Pro jistotu připomínám, že od pondělí 17. 5. pokračujeme sudým týdnem. Odborný výcvik je ve škole, teoretická výuka distančně. 

 

12. 5. 2021

Dobré ráno, právě dorazila do datové schránky zpráva – střední školy zůstávají od 17. 5. ve stejném režimu jako doposud. Datum návratu do škol není specifikován.

Týden od 17. 5. je sudý, výuka bude tedy probíhat distančně a odborný výcvik podle posledního plánu pro sudý týden (nic se nemění). Výuka třídám ISO4 a PG4 končí 19. 5., následujících pět dní mají “svatý týden” na přípravu na didaktické testy. 🙂

Od 17. 5. je možné mít ve škole místo respirátoru roušku. 

 

8. 5. 2021

V týdnu od 10. do 14. května probíhá i nadále distanční výuka dle klasických rozvrhů – pravděpodobně již naposledy. Na odborný výcvik chodí všichni žáci dle rozpisu pro lichý týdenCU3 (dvě skupiny), PRO3 (Karmelka), PE3 (dvě skupiny), ARA3 (CML s p. uč. Dědkovou), ARA1 (učebna č. 51 s učiteli dle rozpisu – pondělí – p. uč. Svobodová, úterý – p. uč. Dajčová, středa a čtvrtek – p. uč. Šimon, pátek – p. uč. Povšíková). 

Ve čtvrtek a v pátek mají odborný výcvik třídy OB3 a OB4 (také stejně jako minulý lichý týden). 

Třída PG4 – v pondělí a v úterý generálka na muzikál (třída rozdělena na skupiny, dvě skupiny v tělocvičně – střídají se na podiu, od 8.00 hodin do 11.00 hodin, druhé dvě skupiny v hudebně – od 11.00 hodin do 14.00 hodin se skupiny vymění – p. uč. Fodorová, p. uč. Palička, p. uč. Stanko). Středa a čtvrtek “Muzikál z Karmelské střední 5” – finální natáčení na video (Klíma, Fodorová, Palička, Stanko). V pátek testování VV – 8.00 až 14.00 hodin – učebna č. 32).

DM – od pondělí otevřený v ulici Boženy Němcové.

Pro všechny platí stejná epidemiologická pravidla jako doposud – včetně testování v určených časech. Prosím všechny žáky a zaměstnance, aby na testování přicházeli včas. 

Hezký víkend. 🙂