SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Karmelské slavnosti 2021

Domů » Novinky » Akce školy » Karmelské slavnosti 2021

Karmelské slavnosti 2021 jsou úspěšně za námi. Krátké ohlédnutí za slavnostním dnem připravil pan ředitel:

Dámy a pánové, dnes v pět ráno začal v naší škole

jeden z nejnáročnějších ale zároveň i jeden z nejkrásnějších dní. Po dvou měsících příprav a přes obavy, že nám Covid akci překazí, jsme se dočkali a dnes ráno (po otestování všech účastníků soutěží) zahájili Karmelské slavnosti. Soutěžní přehlídka cukrářů, pekařů, designerů a barmanů zaplnila celou naši školu a přilehlé prostory. Kostel u naší školy byl opět „napěchován“ neskutečnými až úžasnými výrobky žáků. Vůbec jsem nezáviděl porotě jejich tvrdou řeholi. O to více jsem rád, že vítězové se rekrutovali ze všech zúčastněných škol a že často vyhráli ti, které jsem v duchu oceňoval i já osobně nejvíce.

V hudebním sále probíhala od rána barmanská soutěž. Krátce po poledni jsme se kochali krásou při módní přehlídce. Den to byl náročný, ale přinesl všem krásné zážitky.

Jsem rád, že jsme zvládli s úsměvem na rtu vyřešit všechny drobnosti, které se v průběhu dne objevily. O to tu totiž jde. Naučit se, že život nefunguje jen tak, jak si naplánujete, či přejete. Těší mě, že se na organizaci opět podíleli nejen zaměstnanci, ale převážně naši žáci. Byli příjemní, usměvaví a fajn. A ano, občas potřebovali poradit, nebo s něčím pomoc. Ale i o tom je život. Myslím, že vše žáci zvládli s noblesou – a já jim za to moc děkuji. Věřím, že zkušenosti se jim jednou budou náramně hodit. Děkuji i všem zaměstnancům, protože pro ně to byl den obzvláště náročný. Všichni končili mega unavení, ale věřím, že s fajn pocitem z povedeného dne. Takový pocit totiž nyní cítím.

Chtěl bych poděkovat i všem školám, které přes nepříznivé podmínky přijely. Ano, bylo málo času na přípravu. Ano, zrovna tento týden byl svátek a mnohde i ředitelská volna. O to více si vážíme účasti všech. Děkujeme paní učitelky. Děkujeme žákům z celé republiky, od Chomutova, přes Trutnov, po Světlou n. S., Svitavy, Lomnici nad Popelkou, Beroun až po České Budějovice či Brno. A děkujeme i vedení středních škol, které účast svým žákům umožnilo.

Závěrem bych ještě jednou chtěl „vyseknout poklonu“ všem z naší školy. Připravit letošní soutěž bylo náročnější a složitější. Jsem rád, že máme ve škole tolik bezvadných žáků a tolik pracovitých zaměstnanců. Děkuji. Jsem na vás všechny hrdý!

 

Je to fajn pocit vést školu s takovými zaměstnanci a žáky. Děkuji, jsem rád, že mám tu čest být ředitelem a vést takový kolektiv.

Štefan Klíma

Fotogalerie ze slavností:

HTML galerie Zonerama
HTML galerie 1

Barmanskou soutěž, módní přehlídky a vyhlášení výsledků jste mohli vidět v on-line přenosu zde:

https://www.youtube.com/watch?v=_OuOlBpe6OE