SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Karmelské slavnosti 2022

Domů » Novinky » Akce školy » Karmelské slavnosti 2022

Podívejte se na oceněné TOP výrobky z Karmelských slavností. 

Chtěl bych na závěr poděkovat všem členům poroty. Obdivuji je. Měli neuvěřitelně těžkou práci. Vybrat nejlepší a stanovit pořadí z tak kvalitních prací, jaké byly k vidění. Smekám před porotci a děkuji jim. 

Slunce se pomalu chystá k západu a náš dnešní slavnostní den pomalu končí. Na chodbách školy se rozhostilo ticho a už jen z ředitelny je slyšet klapot klávesnice.


Devátým rokem se v naší škole sešli nejlepší cukráři, pekaři, designéři, barmani a žáci středních škol. Mnozí vyrazili ze vzdálených koutů naší vlasti už ve dvě hodiny ráno, aby v šest parkovali za naší školou a vydali se prezentovat své umění. Letos se počet soutěžících i škol opět rozrostl, a to tak, že jsme měli problém je všechny umístit. 146, tolik celkové číslo soutěžících.

Každým rokem jsem příjemně překvapen, kam se posunula kvalita výrobků žáků středních škol.

Každým rokem ukazují zaměstnanci škol, jak i oni na sobě pracují, a dokáží lépe a lépe své žáky připravit. Patří jim za to obrovská poklona.

I letos jsme mezi vystavenými exponáty mohli vidět neuvěřitelné výtvory a umělecká díla. Celý kostel i škola byly provoněny exotickými vůněmi. Výrobky žáků pohladily nejen duši, ale zaútočily i na další naše smysly. Designéři navrhli tak reálné etikety a přebaly knih, že by se ihned mohly dostat do výroby. Skláním se před všemi soutěžícími žáky a musím napsat, že mají můj obrovský obdiv.

 

Naše Karmelské slavnosti jsou specifickou soutěží i tím, že organizaci zajišťují pod vedením učitelů žáci naší školy. Přípravy trvají několik měsíců. Následují dva dny, kdy jsme úplně všichni v zápřahu a každý odchází po akci unavený, leč s pocitem dobře odvedeného dne. Chtěl bych všem z naší školy poděkovat. Vážím si každé i drobné činnosti, kterou všichni odvedou. Mnohdy je to i sisyfovské úsilí, mnoho hodin v zimě, celý den na nohách…. Ale takový přeci život je. Nic není jen tak. I ta nejtěžší práce a největší oběť bude oceněna. Opravdu moc děkuji všem.

Byl to fajn den. Lidé se bavili, kochali se, usmívali a vládla pohodová atmosféra. A tak to má být. Proto se v naší škole setkáváme.

A když už to byl tak hezký den, vypadá to, jako bych při vyhlašování výsledků zpíval – ne nebojte, je to jen fotka. Ale třeba vás na závěr pobaví…

Krásné dny a zase někdy … 

Ve čtvrtek 10. března nás čeká další velká slavnost v naší škole. Devátý ročník Karmelských slavností. Kromě cukrářů, pekařů, aranžerů – designérů a barmanů se budou letos moci zúčastnit slavností i žáci bez rozdílu oborů – v nové soutěži pro všechny. Těšíme se na vás. 🙂 Podrobnosti níže. 

CUKRÁŘI 
Výstavní plocha – kostel NA KARMELI
1. Slavnostní dort – SVATBA ROKU nebo 15. NAROZENINY 
2. Tematický soubor sladkostí SWEET  BAR určený pro oslavu narozenin
3. MUFFINY – téma „Velikonoce“ 

PEKAŘI 
Výstavní plocha – kostel Na Karmeli
1. Chléb roku – s obsahem zeleniny –  minimální hmotnosti 450 g libovolného tvaru. 
2. Veka roku 
3. Karlovarský rohlík 

ARANŽÉŘI
Výstavní plocha – ISŠ Mladá Boleslav
1. Aranžování – úprava svatebního stolu pro dvě osoby. 
2. Přebal knihy – dětská literatura 
3. Etiketa na energetický nápoj 

Barmani
Soutěžní plocha – ISŠ Mladá Boleslav, Hudební sál
Dle vlastní receptury připraví žák 4 stejné nealko long drinky dle vlastní receptury v časovém limitu 7 minut.
Nápoj se skládá maximálně z 6 ingrediencí (včetně střiku) + ozdoby.  

UKAŽ, CO UMÍŠ  (soutěž pro všechny, bez rozdílů)


Hudební sál školy
Makeup přehlídka extravagantního a moderního líčení doplněná vhodným oblečením a doplňky. 

Přehlídka – modelka bude práci prezentovat při módní přehlídce. 

Hodnocena bude originalita, kreativita a čistota provedení, provedení prezentace na molu a zvolený outfit.

Tato soutěž není omezena dle oborů, účastnit se mohou žáci a žákyně všech oborů středních škol. 

Kapacita soutěžících – do naplnění počtu 35 účinkujících. Předpokládá se soutěž dvojic – autor a realizátor líčení + model/ka.