SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav

Muzikál z Karmelské střední 7

Domů » Novinky » Akce školy » Muzikál z Karmelské střední 7

Muzikál z Karmelské střední 7

Čtvrtý duben 2023 se už navždy zapíše zlatým písmem do mé paměti. A věřím, že nejen do mé. Muzikál z Karmelské střední dospěl ke svému sedmému dílu. Přinesl nám několik „poprvé“.
Poprvé jej připravovaly žákyně dvou PG tříd. Poprvé bylo představení s přestávkou a jeho délka tři hodiny. Poprvé jsme měli možnost vidět dva muzikály najednou.
Muzikál připravovaly třídy PG4.A a PG4.B, tedy budoucí paní učitelky. Několik hodin po skončení muzikálu mohu s klidným svědomím konstatovat, že do života naše škola v červnu tohoto roku „odešle“ šikovné, talentované a pracovité paní učitelky.
Chtěl bych vyzdvihnout, že až na ředitelské zásahy si děvčata připravila vše sama! Od choreografie, přes výběr písní, rolí a textů, nácvik všech částí muzikálu, po zveršování příběhu v muzikálové části Mamma Mia. Řada písní byla nejen pěvecky náročných, ale děvčata se zhostila i fyzicky těžkého choreografického vystupování. Tedy řeknu vám, udýchat některé písně, to byl kumšt!
Nerad srovnávám, ale po včerejším muzikálu musím jednoznačně říci, že jak „Pomáda“, tak „Mamma mia“ byly skvělé. Jasně, sem tam se nervozita projevila, ale nesmíme zapomínat na to, že nejsme ani konzervatoř a ani hudební těleso. O to více si cením výkonu všech žákyň. V této souvislosti bych rád zmínil, že je potřeba vidět nejen pěvecké a herecké výkony. Další žákyně vymýšlely a připravovaly kulisy a kostýmy. I to je důležitá činnost. Každá z dívek se tak dokázala realizovat v tom, v čem je „silná“. A o to jde. Jednou, až budou dělat práci paní učitelek, budou muset umět pracovat v týmu, kde budou muset přiložit ruku k dílu. To se myslím podařilo.
Závěrem bych rád poděkoval úplně všem, kdo se na úspěchu muzikálu podíleli – nejen zaměstnanci školy, ale i žáci dalších tříd!
Chtěl bych poděkovat i divákům, kteří vyjádřili postoj k výkonu vystupujících dlouhotrvajícím „Standing ovation“.
Diváci měli možnost i ohodnotit výkony v první a ve druhé části a v obou případech jejich potlesk narostl do úrovně hodnocení – výborná. A ano, bylo to (i přes drobnosti) výborné.
PS Mně osobně potěšilo, že se v sále lidé bavili, vládla parádní atmosféra a děvčatům obou tříd ve tváři vládl úsměv. Děkuji. Bylo to fajn.

Mgr. Štefan Klíma, ředitel školy

HTML galerie Zonerama
HTML galerie 1