Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Dne 18.9.2012 se na naší škole konal již druhý ročník barmanského kurzu. Prostory pro pořádání této velmi oblíbené akce byly opravdu reprezentativní, probíhaly v nádherně zrekonstruované kongresové síni, která byla v tomto školním roce nově otevřena.
Zajímavé je, že se kurzu zúčastnily jen dívky – z různých ročníků i oborů. Všechny oděny do společenských šatů nejprve spořádaně seděly u dvou stolů před barmanským pultem, zanedlouho se však s nadšením pustily do objevování tajemného světa skleniček, voňavých nápojů a známých i netradičních ingrediencí pod vedením Petra Zavřela, známého již z předchozího kurzu, a jeho asistentky Olinky Soumarové. Kromě klasických nealkoholických drinků se budoucí barmanky naučily připravovat i frappé, krustu a jiné více či méně známé speciality z barmanského světa.
Na své si přišli i návštěvníci, kteří v rámci ochutnávky dostali některé z drinků vyrobených samotnými účastnicemi kurzu.
Každý větší či menší úspěch byl náležitě oceněn potleskem a nabídnut k ochutnání.
Teorie se průběžně doplňovala s praxí, praktická ukázka byla vždy doplněna o věcný výklad.
Praktický i písemný test se mírně lišil od minulého roku jednak náročností, ale také možností využít vlastní kreativitu, neboť mnohé koktejly mohly absolventky dotvářet samy.
Všech 11 děvčat úspěšně zkoušky složilo a získalo zasloužený certifikát. Tři nejúspěšnější účastnice byly navíc oceněny menšími dárky.
Vyvrcholením celé akce bylo předání zlaté medaile, kterou získala všestranně nadaná a ambiciózní studentka Anežka Demeterová ze třídy IS3.
Účastnice kurzu si kromě výborné organizace pochvalovaly i to, že dostaly bezprostředně po obdržení certifikátu konkrétní nabídku využít své dovednosti v praxi.
Nezbývá, než se těšit na další podobné akce a doufat, že se k děvčatům přidají i chlapci!
Autoři: Zdeněk Hýsek, Lukáš Tuláček – IS3
Právě čtete
Další rubriky
Novinky
Přijímací řízení
Nejnovější články
Výborné výsledky naší školy u maturit
18. 11. 2024Karmelské slavnosti 2024
9. 11. 2024Den otevřených dveří 2024/25
30. 9. 2024Učitel/ka informatiky a ekonomiky
17. 9. 2024Učitel/ka biologie
17. 9. 2024